Prologo


Șeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Petre Tobă, a anunţat, marţi 11.02.2014 , că la nivelul IGPR a fost înfiinţată o structură nouă – serviciul de analiză comportamentală, care se va ocupa de realizarea profilelor comportamentale ale infractorilor periculoşi.

Tobă a explicat că este vorba despre un serviciu care, momentan, este în proces de selecţie a angajaţilor, aceştia fiind psihologi, sociologi şi poliţişti de judiciar.

“Serviciul de analiză comportamentală este cunoscut ca şi acel profiling, care analizează comportamentele infracţionale şi care va ajuta în special Direcţia de investigaţii criminale”, a mai spus şeful IGPR.

Petre Tobă a precizat că noua structură va funcţiona doar la nivelul central al Poliţiei Române şi va avea ca subiecţi doar infractorii care comit fapte cu violenţă, consideraţi deosebit de periculoşi.

Potrivit şefului IGPR, realizarea profilelor psihologice ale infractorilor va ajuta Poliţia la viitoare anchete, în care, în funcţie de modul de operare, va putea fi stabilit un suspect aflat în baza de date a acestui serviciu….(citește mai mult)

Sursa: www.mediafax.ro