afis-timisoara-paramotor-open-2013Începând cu data de 15 august 2013, timp de 3 zile, se va desfășura în apropiere de Timișoara, cea de-a 3-a ediție a competiței sportive de aviație ultraușoară Timișoara Paramotor Open. Și în acest an competiția sportivă va avea participanți internaționali. Acțiunea va demara cu proba de precizie a aterizării, probă aflată în Catalogul Probelor Campionatului Mondial de Paramotor. Aceste zboruri se vor desfășura în localitatea Gelu, la aproximativ 30 de km de Timișoara.

În data de 16 august competiția continuă cu o probă  de fotografie aeriană, probă care vine în întampinarea proiectului “România văzută din Paramotor”, ce urmăreşte punerea în valoare a obiectivelor turistice naţionale, într-un mod inedit, prin fotografierea lor din zbor, cu aparate fotografice de înaltă rezoluţie.

Fotografia aeriană, faţă de cea clasică, oferă o altă perspectivă asupra obiectivului de fotografiat, reuşind să surprindă, integrat, atât obiectivul de interes, cât şi mediul în care acesta există.Zborurile vor avea loc la iesirea din comuna Giroc, aflata in proximitatea municipiului Timisoara.

În data de 17 august acțiunea  continuă prin simularea unei sitații de căutare-salvare a unor persoane disparute în cazul situatiilor de urgenta.

Aceasta actiune doreste sa reconfirme utilitatea paramotorului în cazul operaţiunilor aeriene de căutare-salvare. (vezi aricol despre fotografie aeriană și paramotor)

La operaţiune vor fi invitate să participe toate forţele specializate în acţiuni de căutare-salvare din judetul Timis: ISU, Poliţia, SMURD, Serviciul voluntar şi privat pentru situaţii de urgenta Giroc, Cercetaşii României, SALVO Timişoara, grupurile de motociclişti şi ATV precum şi piloţii de paramotor din România, Ungaria şi Serbia. Se estimează că vor fi în jur de 200 de căutători.

Actiunea de cautare-salvare va avea loc pe Albia Raului Timis, cu plecare din dreptul comunei Sag, fiind, speram, o continuare a succesului din 2012.

Mai multe detalii despre eveniment găsești pe
http://timisoarappgopen2013.wordpress.com/
http://www.motopara.ro/