O intenţie lăudabilă. Este probabil primul soft licenţiat care se va folosi la nivelul fiecărui judeţ, de către lucrătorii criminalişti de la faţa locului.Cum pentru expertize şi nu numai  există Lucia Forensic, The Crime Zone este destinat reconstrucţiei locului faptei, folosind măsurători precise coroborate cu probele existente în câmpul infracţiunii. Cei ce sunt deja familiarizaţi cu programele CAD (Computer-aided design) le va fi uşor să folosească un astfel de software.

Crime Zone şi Crash Zone au fost create pentru a veni în întâmpinarea poliţiştilor, detectivilor particulari, avocaţilor, şi altor specialişti care trebuie să creeze schiţe ale scenelor crimei sau ale diferitelor tipuri de fapte penale, mult mai uşor şi mai rapid. Acest program conţine multe unelte ce permit utilizatorului să creeze cu uşurinţă schiţe precise, perfect la scară.

Mi-ar plăcea să cred, că în viitorul apropiat, vor fi folosite ca probe în instanţă, toate aceste reconstrcucţii 3D, executate desigur de o persoană autorizată (criminalist).

În continuare, aştept să mă consult cu colegii din ţară, în eventualele probleme ce pot apărea în folosirea software-ului.Nu am uitat, şi la rugămintea colegilor ataşez alăturat un link unde puteţi vizualiza şi copia fotografiile făcute împreună.

P.S. Mi-a făcut plăcere să-mi cunosc o parte din colegii din ţară pe parcursul training-ului de la Sibiu.

Salutări tuturor!

Biroul .I.T.S.L.F. Timişoara. Tehnician Criminalist Ag. Predescu Silviu