Ghidul prezintă procedeele de realizare a portretului robot, utilizând metoda compoziției grafice și computerizate, la descrierea martorului/victimei. Punând accent pe tehnica tradițională a schiței de portret în creion, autorul, ilustrează pas cu pas, explicativ, etapele realizării unui portret.

               Manualul, bogat ilustrat, oferă soluții pentru realizarea îmbătrânirilor faciale computerizate în cazurile disparițiilor de minori, dar și celor care se sustrag urmăririi penale. Sunt prezentate tehnicile aplicate în reconstrucția facială postmortem, precum și procesul de recreare a fizionomiei unei persoane.

         Lucrarea servește criminaliștilor, studenţilor, pasionaţilor de acest domeniu și oricărui lucrător de poliție interesat   a-și identifica talentul, calitățile, dar și lacunele ori punctele slabe, pe care le are atunci când este solicitat într-o astfel de activitate și anume crearea unui portret, în contextul unuia din cele trei componente abordate: portretul robot (compoziția grafică sau fotografică), îmbătrânirea facială și reconstrucția facială postmortem.

          Manualul este accesibil tuturor categoriilor socio-profesionale, în plus, poate să constituie o lectură interesantă pentru cei care doresc să descopere  fascinația artei în general și  a artei criminalistice în special.

Pentru a putea intra în posesia acestei cărţi trimiteţi un e-mail la adresa lz_florin@yahoo.com şi o puteţi primi prin curier rapid sau poştă cu plata ramburs!